Toiminta

 

Perhekoti tarjoaa sijoitetuille lapsille turvallisen kasvuympäristön sekä iän, kehitystason mukaisen kasvun, kehityksen sekä ohjauksen. Perhekodissa huomioidaan lapsen yksilölliset tuen tarpeet, lapsen toiveet sekä tuemme lapsen vahvuuksia arjessa.

Perhekodissa jokainen lapsi voi ilmaista itseään ja kokea tulevansa kuulluksi. 

Perhekoti tarjoaa eheyttävää, yksilöllistä hoivaa, huolenpitoa ja tukea. Tasapainoinen ja stukturoitu ennakoitavissa oleva arkielämä tukee lapsen hyvinvointia.

Sensitiivisellä läsnäololla sekä vuosien kokemusten ammattitaidolla pyritään vakauttamaan lapsen elinolosuhteita sekä elämäntilannetta. 

Wanhalandian Koti Oy tarjoaa myös erillisellä sopimuksella perhetyötä ja valvottuja tapaamisia.

 

 

 

 

Yhteistyö ja tavoitteellisuus

 

Moniammatillinen tuki on lapsen kokonaisvaltaisen kasvun, kehityksen sekä hyvinvoinnin kannalta ehdottoman tärkeää ja teemme tiivistä yhteistyötä perheiden ja muiden sidosryhmien kanssa, kuten koulu, päiväkoti, sosiaalitoimi, terveydenhuolto ja terapeutit.

Meille on tärkeää luoda luottamuksellinen vuorovaikutussuhde lapsen kanssa, jotta voimme tukea lasta parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoitteenamme on tarjota ja mahdollistaa Wanhalandian Kodissa asuville lapsille  merkityksellisiä, korjaavia ja korvaavia kokemuksia, jotka auttavat heitä tässä hetkessä ja myös tulevaisuudessa.

Perhehoidon tarkoitus on edistää lapsen toimintakykyä, hyvinvointia ja osallisuutta. Tuemme lasta sosiaalisissa suhteissa sekä löytämään mielekkään harrastuksen.

Perheellä on Hollolassa retkivene, jossa voi käydä veneilemässä, uimassa ja saunomassa aina kesäisin.

Arkilähtöinen elämä on turvallista, jossa voi rakentaa luottamusta turvallisiin aikuisiin. Tuemme lasta kannustamalla, arjen pienissäkin asioissa onnistuminen voi olla viikon paras asia. 

Turvallinen ympäristö luodaan arkipäivän rutiinien ja lasten kanssa yhdessä sovittujen sääntöjen avulla. Yhdessä sovitut säännöt auttavat lasta sitoutumaan perhekodin arkeen. Ennakoiminen, asioiden toisto tuo turvaa ja pysyvyyttä lapsen elämään. 

 

Talvisena iltana pihassamme voi nähdä revontulia, pihatakassa tai nuotiolla nauttia lämmintä kaakaota ja grillata. Tai käydä pilkillä tai vaikka pulkkamäessä. 

 yhteisöllisyys, osallisuus

Perhekodissamme kannustamme lasta osallisuuteen, ilmaisemaan omia mielipiteitä ja vahvistamme lapsen minäkuvaa sekä taitoja tukemalla ja ohjaamalla lasta häntä kiinnostaviin toimintoihin.

Perhekodissa harjaannutaan kuuntelemaan, arvostamaan ja kunnioittamaan toisia, sekä opetellaan arjen taitoja, kannustetaan ikä,-kehitystason mukaisesti omatoimisuuteen ja oman toiminnan ohjaamiseen. Harjoitellaan arkielämän käyttäytymissääntöjä, myös kodin ulkopuolella. 

Sosiaalinen vahvistaminen antaa mahdollisuuden löytää oman paikkansa yhteisössä, myös koulussa sekä vapaa-ajalla. Perhekodissa tehdään yhdessä retkiä, käydään asioilla, ulkoillaan, pelataan pelejä sekä tehdään kodinaskareita. Tavoitteena, että  kaikilla olisi mahdollisimman hyvä olla itsensä sekä muiden kanssa. 

Perhekodissa pidetään tärkeänä myös tunnetyöskentelyä lasten kanssa.